Goede zorg doen we samen

Corona-virus

Het Corona-virus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft 14 oktober besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. 
Helaas heeft dat ook gevolgen voor de activiteiten in de wijkcentra en voor de beweeglessen van Fit for Life.

De Zorg voor elkaar Breda locaties blijven open voor mensen die geen of weinig contacten hebben. Dit zijn de locaties:

Centrum Heksenwiel

’t Houwke

Princenhof

Balieweide

Dat betekent dat we iedere dag op aanmelding open zijn voor een praatje. Er mag niet worden gegeten of gedronken in de locaties.
De groepslessen van Fit for life gaan door. Deze lessen zijn vergelijkbaar met de groepslessen in sportscholen.
De groepslessen in de Meidoorn en De Vlieren gaan niet door. Deze locaties zijn gesloten.

We blijven voorzichtig. Onze wijkcentra zijn zo ingericht dat het voor iedereen veilig is. Zo staat er bij al onze locaties een mooie zuil waar je bij binnenkomst je handen kunt ontsmetten, We hebben looproutes gemaakt en we houden ons natuurlijk aan de anderhalve meternorm. Tevens vragen we je, als loopt door onze gebouwen een mondkapje te dragen.

Deze maatregelen gelden ook bij de Prins

Meer informatie over de maatregelen in de wijkcentra en de contactgegevens vind je hier.     

Maak je gebruik van de diensten van de praktische hulp en/of AutoMaatje? Dan gelden de volgende regels:
Onze vrijwilligers doen alleen boodschappen voor en niet met klanten. De boodschappenbus is tijdelijk gestopt. De chauffeurs van AutoMaatje rijden alleen noodzakelijke ritten. Dit zijn alleen belangrijke afspraken in het ziekenhuis. De klant zit rechts achter in de auto en de chauffeur en klant dragen beiden een mondkapje.
De vrijwilligers die klusjes in huis doen, komen alleen als het een klusje is wat echt niet kan wachten. En hier houden we ons ook aan alle maatregelen..

Bibliotheek aan Huis
Klanten van Bibliotheek aan Huis kunnen boeken thuis blijven krijgen. De vrijwilliger belt de klant om te bespreken of ze de boeken binnen brengen of aan de deur hangen. De bibliotheken blijven open. Nieuwe klanten dit boeken thuis willen kunnen ook geholpen worden. Wil je meer informatie of je aanmelden? Klik dan hier.

Heb je een vraag over het Corona-virus of andere zaken? Maak je je zorgen, heb je hulp nodig of wil je gewoon even een praatje maken? Bel dan met het telefoonnummer van Zorg voor elkaar Breda: 076-525 15 15. Daar zit 5 dagen per week van 09:00 uur tot 17:00 uur iemand voor je klaar.