Goede zorg doen we samen

“Weer vertrouwen in jezelf en in de toekomst”

B4_Kees_Brenders_(Over_Rood)_-_Mike_Morrell_(4_of_4)_345_200_s_c1
FOTO: MIKE MORRELL  TEKST: ANITA COOLEN

Kees is autospuiter. Hij heeft bij Fokker en in het leger gewerkt. Hij heeft een eigen autoschadebedrijf in Tilburg gehad. En daarna in Dongen. Kees vertelt: “In 2008 kreeg ik een ernstig auto ongeluk. Daardoor kon ik een jaar niet werken. Toen sloeg het noodlot nog een keer toe. Een felle brand verwoestte m’n bedrijf. Mijn levenswerk ging in rook op. Helaas dekte de verzekering niet alle schade. Ik raakte mijn huis kwijt. Het was een klap te veel. Een donkere periode brak aan, ook persoonlijk. Waar ik niet trots op ben, maar wel van heb geleerd.”

Over Rood Breda

Kees wilde graag weer aan het werk als spuiter. Hij werkt nu als zzp’er, zelfstandige zonder personeel. Hard werken is Kees zijn lust en zijn leven. Veel uren maken is absoluut geen probleem. Maar de administratie op orde houden wel. Daardoor zou hij opnieuw in de problemen kunnen komen. Hij werd gewezen op de Vereniging Over Rood Breda. Kees vertelt: “Bij Over Rood kon ik mijn verhaal kwijt. Het zijn ondernemers die ondernemers helpen. Er werd naar mij geluisterd. Er werd mij een spiegel voorgehouden. Ik begreep al snel wat ik moest veranderen. Zij hebben mij geleerd zaken uit handen te geven. En andere dingen juist zelf te doen. Mijn administratie wordt nu gedaan. Door een dame die daar erg goed in is.”

Hard werken met succes

Kees werkt met plezier vaak voor een recyclingbedrijf in Dongen. Daar voelt hij zich gewaardeerd. Sinds december woont hij in Breda. Over Rood Breda heeft hem de goede weg gewezen. Kees zegt: “Zij hebben mij het vertrouwen in mijzelf terug gegeven. En daardoor weer vertrouwen in de toekomst. Ik kan het aanraden. Aarzel niet om hulp te vragen. Wie weet kunnen ze jou ook verder helpen.”

Kijk voor meer informatie op www.overrood.nl/over-rood-breda/