Goede zorg doen we samen

Vrijwilligerswerk maakt het leven rijker

B4_thebe-_Erik_Dukker-02_345_200_s_c1

FOTO: ERIK DUKKER  TEKST: NELLY VAN DE PAS

De moeder van Karin had dementie. Daarom moest ze verhuizen naar de woongroep. Karin vertelt: “Ik hield mijn hart vast. Vanwege alle negatieve verhalen over verpleeghuizen. Maar het voelde als een warm bad. Het personeel is geweldig. Mijn moeder vond het altijd heel moeilijk om haar gevoelens te uiten. Maar in deze fijne omgeving en de sfeer werd ze toegankelijker. Ze liet meer van zichzelf zien. Dit werd een mooie herinnering aan mijn moeder. Ze is inmiddels overleden.” Karin besluit dan om vrijwilligster te worden.

Babbeldonk

Karin vertelt verder. “Na mijn eerste 2 fantastische weken brak corona uit. Alles ging dicht en er waren geen activiteiten meer. Na een tijdje werd er een veilige ontmoetingsplaats gemaakt. Voor de bewoners en hun familie: Babbeldonk. Ik en andere vrijwilligers brachten de bewoners daar naartoe. Gelukkig is Hagedonk vanaf juli weer open voor bezoek. Er kunnen weer activiteiten plaatsvinden.”

Het is fantastisch

Waarom dit werk? Karin zegt: ”De bewoners hebben al zoveel moeten inleveren. Hun identiteit en het echte contact met familie en vrienden. Ze zitten in hun eigen kleine wereldje. Maar we kunnen samen spelletjes doen. Sjoelen, Memory, lachen en zingen. Ik lees de krant en het ‘Opstekertje’ voor. Dit is het maandblad van Hagedonk Soms kook ik met 1 van de bewoners. Een uur later zijn ze me alweer vergeten. Maar dat vind ik niet erg. Als ik kom zijn ze weer blij met de aandacht.” Karin is enthousiast: “Dit kost geen energie, maar ik krijg er juist energie van. Het maakt mijn leven rijker.”

Zou je dit werk ook graag willen doen? Neem dan contact op met de coördinator vrijwilligers.

Thebe/Hagedonk

Alexandra Oostvogels tel: 06 57 12 55 47.

Kijk voor meer informatie op www.Thebe.nl/woonzorgcentra/Hagedonk