Goede zorg doen we samen

Vrijwilligers zorgen voor een warme Kerst

Verbinding_Haagse_Beemden-Anton_Verbeek_345_200_s_c1

FOTO: ANTON VERBEEK  TEKST: NELLY VAN DE PAS

Reddende engel

Begin oktober werd Ahmed in het ziekenhuis opgenomen. Toen hij een paar dagen weer thuis was, belde Loes hem. Ahmed vertelt: “Ik had ondragelijke pijn. Zo erg dat ik niet meer wilde leven.” Loes zegt: “Ik heb hem met spoed naar het ziekenhuis terug gebracht. Zijn been moest geamputeerd worden.” Ahmed: “Ik heb 43 dagen in het ziekenhuis gelegen. De pijn is nu weg.” De dames zochten hem daar op en deden zijn was. Ze lieten hem vooral voelen dat hij er niet alleen voor stond.

Zorg voor elkaar

Loes vertelt: ”De woning van Ahmed was in een slechte staat. Zijn kleding zat in een tas. Ahmed had ook heel weinig meubels. De planken vloer lag los.” Loes, Nicole en Sirelda besloten hier iets aan te doen. Zodat hij er ook met 1 been kon blijven wonen.

Ahmed wilde dit ook graag, hij gaf hun de sleutel. En ze zijn flink aan het werk gegaan. Nicole vertelt: ”We zijn naar alle kringloopwinkels geweest, om spullen te verzamelen. Vincentius heeft ons enorm geholpen. Buurtbewoners kwamen kijken. Ze gaven spullen en geld voor handdoeken, beddengoed en kleding.” Sirelda werkt in de thuiszorg, Ze vult aan: ”Mijn cliënten gaven ook spullen en geld.” Loes vertelt: ”We hebben een rolstoel geregeld en een vaste douchestoel. Vier dagen voordat Ahmed thuiskwam hebben we een nieuwe vloer gelegd. Ik regel alles bij de gemeente. En ik kan nu ook elke woensdag eten voor hem ophalen bij de Voedselbank.”

Nieuwe familie

Ahmed vertelt: ”Ik heb een nieuw huis. Alle deuren zijn eruit gehaald voor de rolstoel. En ik heb een hoog/laagbed en mooie gordijnen.” Ahmed is een gelukkig man. Hij glimlacht en is vol trots. Hij sluit af: “Ik heb nog nooit zulke mensen in mijn leven gehad. Ze zitten in mijn hart. Ik heb er geen woorden voor. Deze 3 dames zijn mijn familie.” We zijn er even stil van.

Verbinding Breda, Alexberg 2A, 4822 ST Breda.

Woensdag, donderdag en vrijdag van 10 tot 12 uur inloop voor koffie en thee.

Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/Inloopverbindingbreda

Gerelateerde vragen: Vrijwilligers zorgen voor een warme Kerst