Vanwege het coronavirus zijn onze locaties gesloten. Toch doen wij er alles aan om zorg en ondersteuning te blijven bieden.
U kunt nog steeds met al uw vragen bij ons terecht via 076 525 15 15 of samen@zorgvoorelkaarbreda.nl. Klik hier voor meer informatie.

Goede zorg doen we samen

Voor door en met bewoners

Buurtzaak-AdVerbeek-01_345_200_s_c1
FOTO: ANTON VERBEEK  TEKST: HANNEKE GRAVEMAKER

Als je binnenkomt in de buurtzaak valt de gezelligheid meteen op. Een leuk zitje bij de open haard. Een kast vol boeken en een grote tafel voor veel bezoekers. Het meeste dat er staat is geschonken door de buurt. De buurtzaak is een trefpunt om mensen te ontmoeten. Waar regelmatig leuke activiteiten worden georganiseerd.

Samen doen

Twee jaar geleden is de buurtzaak is gestart. Er komen heel veel mensen uit de buurt. Maar ook mensen uit andere wijken zijn welkom. Regelmatig is er overleg over wat er kan worden aangeboden. Wat leeft er in buurt en waar is behoefte aan? Er zijn 50 vrijwilligers. Zij wonen in de omgeving van de buurtzaak. En helpen bij de verschillende activiteiten. Bijvoorbeeld bij de inloopochtend of het Repair Café. Of bij de activiteiten voor kinderen. Bezoekers zijn lid van de buurtzaak en betalen 5 euro per maand.

Persoonlijke aandacht

Nellie (64) en Wilma (67) zijn van af de start vrijwilliger. Nellie vertelt:” Ik kom helpen bij de seniorenmiddag. Net als Wilma. Het altijd heel gezellig. Een keer per maand zingen we eerst Hollandse liedjes met muziek. Daarna gaan we spelletjes doen. Er is veel belangstelling voor deze middag. Mensen leren elkaar ook beter kennen.” Wilma zegt: Ik vind het fijn met mensen een praatje te maken.” En Nellie zegt dat ze het belangrijk vindt om aandacht te geven. Er is vaak van alles aan de hand met mensen. En dan is er tijd en ruimte voor een gesprek.” Wilma begeleidt elke week het jeu de boules-clubje. Nellie zit ook bij de boekenclub. Die is een keer per maand en wordt goed bezocht. Er zijn ook activiteiten voor jongeren. Er worden films vertoond en er is een pub quiz gehouden. En er was een heel goed bezochte junior schaakcursus.

Kijk voor meer informatie op www.debuurtzaakbreda.com

Gerelateerde vragen: Voor door en met bewoners