Goede zorg doen we samen

Voor alle vrijwilligers in Breda!

Schrjfwijzer_345_200_s_c1
TEKST: JOHAN VAN DER VALK

Dan mis je vaker de kern van zo’n tekst. Het belangrijkste zeg maar. Dat kan een moeilijke brief van de gemeente zijn. Van het UWV of het belastingkantoor. Maar soms ook de nieuwsbrief van de voetbalvereniging. Of een folder van een patiëntenvereniging. Omdat deze vaak in de taal van de schrijver zijn geschreven. Want een timmerman schrijft nou eenmaal anders dan een dokter of advocaat.

Poster of brief?
Gelukkig kan iedere tekst op verschillende manieren worden geschreven. De lezer moet begrijpen wat er staat. Dat is niet altijd even eenvoudig. Schrijf je bijvoorbeeld voor jouw sportclub, hobbyclub of vrijwilligersorganisatie? Wil je een poster maken voor een sponsorloop? Die ziet er anders uit dan een brief over een buurtfeest. Ieder document vraagt dus om een eigen aanpak. Zodat echt iedereen de tekst begrijpt.

Jip en Janneke
Bij MOOIWERK koppelt men vrijwilligers aan organisaties. Je kunt er als vrijwilliger ook cursussen volgen. Zo help je anderen en leer je er zelf iets nieuws bij. Schrijf jij weleens voor jouw organisatie, vereniging of club? Dan kun je nu gratis de workshop Eenvoudig Schrijven volgen.

Je leert hierin hoe je boodschap beter wordt begrepen. Hoe je beter aansluit bij je doelgroep. En wat belangrijk is bij eenvoudig schrijven. Bijvoorbeeld dat je niet in kinderachtige ‘Jip en Janneketaal’ schrijft. En dat je moeilijke begrippen vermijdt, óf uitlegt in je tekst. Maar je kijkt ook naar het lettertype en naar de opmaak. We gaan samen aan de slag met een lastige tekst. Zodat je na afloop zelf aan de slag kunt. We hopen dat het een leuke avond gaat worden! Wil je graag inschrijven? Dat kan op de website van MOOIWERK. In het stukje hiernaast vind je meer praktische informatie.

Wil jij ook eenvoudig schrijven?
De artikelen op deze pagina zijn allemaal eenvoudig geschreven. In korte zinnen en in begrijpelijke taal. Met kopjes, witregels en een grote foto. Zodat de tekst voor iedereen te overzien en te snappen is.Ben jij vrijwilliger? En maak je wel eens een (nieuws)brief, folder of poster? Wil jij ook dat anderen beter begrijpen wat je bedoelt? Dan kun je gratis deelnemen aan de workshop ‘Eenvoudig Schrijven’.

Meer gegevens:
Cursusdatum: maandag 5 oktober
Locatie: De Teruggave, Gasthuisvelden 11 Van: 19.00 -20.45 uur

Enthousiast geworden?
Schrijf je hier in: https://mooiwerkbreda.nl/

Gerelateerde vragen: Voor alle vrijwilligers in Breda!