Goede zorg doen we samen

Tijdens thuisisolatie nieuwe talenten ontdekken

IkVergeetJeNiet-Anton_Verbeek-1_345_200_s_c1
FOTO: ANTON VERBEEK  TEKST: MARLOES MARCHELINUS

Zoals veel andere mensen moest Sandra Dirkx-de Rijk opeens thuis werken. De kinderen konden door corona niet meer naar de opvang en school. Toen las ze over ‘Ik vergeet je niet’. Een project van kunstenaars samen met inwoners van de Haagse Beemden. Sandra gaf zich meteen op. “In deze rare tijden keek ik erg uit naar iets nieuws.”

Welkome afleiding in tijden van corona

Sandra is graag creatief bezig. Met een gezin en drukke baan is daar te weinig tijd voor. ‘Ik vergeet je niet’ kwam op een perfect moment. Ze was veel thuis en er was weinig afleiding. Vanaf 19 mei hing er wekelijks een tasje aan de voordeur. Met een nieuwe opdracht van een kunstenaar. Sandra vertelt: “Het leuke is dat je er gewoon aan begint. En het hoeft niet meteen af. Je kunt er later met een frisse blik mee verder. Ik werd er creatiever door.” De leukste opdracht vond ze schilderen met zelfgemaakte waterverf. Sandra heeft hier thee en kruiden voor gebruikt. Gewoon uit haar keukenkastje. Het resultaat was verrassend mooi.

Thuis maar met elkaar in contact

Het project was bedoeld voor eenzame senioren. Maar tijdens corona zaten àlle leeftijden geïsoleerd thuis. Iedereen uit de Haagse Beemden kon zich gratis opgeven. Het werd een enorm succes. Er waren maar liefst 120 deelnemers tussen de 8 en 91 jaar! Via de Facebookgroep hielden ze contact met elkaar. Sandra: “Iedereen pakt dezelfde opdracht héél anders aan. Het is zo leuk om al die resultaten te zien.” Ook al werkte iedereen vanuit huis en het project heeft wijkbewoners samengebracht. Jong en oud, arm en rijk, een divers gezelschap. Sandra: “Ik ga de opdrachten echt missen! Hopelijk komt er een vervolg.”

‘Ik vergeet je niet’ is een samenwerking. Tussen Nieuwe Veste en partners en kunstenaars uit de wijk. Alle 8 weekopdrachten zijn samen één groot kunstwerk geworden. Ze zijn te zien in de expositie op diverse plekken in de wijk. Deel 1 (opdracht 1 t/m 4) is tot 23 augustus te zien. Deel 2 (opdracht 5 t/m 8) vanaf eind augustus.

Kijk via deze link waar je ze kunt zien!