Goede zorg doen we samen

Team Uniek

B._Team_Uniek-Mike_Morrell_345_200_s_c1
FOTO: MIKE MORRELL  TEKST: JOYCE NELSON

Enya van Heel (17 jaar) zit nog op school. Het is een school voor speciaal onderwijs. Zij helpen studenten zich voor te bereiden op een beroep. Daarnaast pakt zij alles aan om bezig te zijn. En zich te ontwikkelen. Zij werkt voor 3 verschillende organisaties. Sinds dit schooljaar werkt zij bij Landwinkel Bij Snoek in Teteringen. Zij doet dit via Team Uniek. Zij bieden verschillende vormen van stages en dagbesteding aan. Voor mensen die bij het werk veel ondersteuning nodig hebben. Behalve bij de Landwinkel werkt zij nog voor 2 andere organisaties. Daar werkt zij vooral met ouderen.

Landwinkel Bij Snoek

Is een winkel waar ze boerderijproducten verkopen. Enya doet er van alles. Bestellingen klaarmaken, goederen prijzen. En als het moet ook de stal uitmesten. De bestellingen vindt Enya het leukst om te doen. Patricia van Westenbrugge begeleidt haar. Patricia werkt bij Team Uniek. Eens per week helpt zij Enya in de winkel. In de winkel werken nog meer cliënten van Team Uniek.

Blij met elkaar

Enya en Patricia vinden het heel prettig om samen te werken. Patricia zegt: “Ik moet wel goed opletten hoe Enya reageert. Het is belangrijk om rekening te houden met wat zij aankan. Zodat er niet teveel van haar gevraagd wordt.” Enya heeft te maken met zoveel verschillende mensen.” Enya vult aan: ”Dat vind ik juist zo leuk. Al die verschillende contacten. Het leukste vind ik het omgaan met ouderen”. Met hen heeft zij contact op de andere werkplekken van Team Uniek. Zoals bij Zorgcentrum De Doelen in Oosterhout. Zij zegt: ”Ik geniet heel erg van de activiteiten met de ouderen. Zoals spelletjes doen, kletsen, buiten wandelen. De mensen worden daar heel blij van en ik ook.” In de toekomst wil zij met ouderen gaan werken. Als dit mogelijk is.

Kijk voor meer informatie op www.teamuniek.n