Goede zorg doen we samen

Stichting De Herberg

De_soep_bus,_via_Stichting_Herberg_-_Mike_Morrell_4_345_200_s_c1
FOTO: MIKE MORRELL  TEKST: JOYCE NELSON

Er zijn verschillende activiteiten. ‘De Soepbus’ is er 1 van. Iedereen kan er een kop soep krijgen. En een broodje, koffie, thee en fruit. Twee keer per maand is er een warme maaltijd. Het is gratis. Nandi (67) is een van de vrijwilligers. Eenmaal per maand kookt zij een pan soep. Zij doet dit al meer dan 8 jaar.

Nandi vertelt: “’De Soepbus’ is de naam die nog bekend is. Bij de mensen die op straat leven. Vroeger was het een omgebouwde stadsbus. Waar soep werd uitgedeeld. De bus stond op een vaste plek in de stad. Twee jaar geleden waren er te weinig chauffeurs. Er kwam een kleinere bus. En er werd een ruimte gehuurd bij het Annahuis. Dat was een bekende plek bij de gasten. Vanaf toen werd de soep ook daar uitgedeeld. Toch heet het nog steeds ‘De Soepbus’.”

Nandi Soep

Nandi zegt: ”Het is een hele klus. Om 10 liter soep echt lekker te maken. Ik kook de soep 1 dag van tevoren. In kleine porties. Die laat ik snel afkoelen. Daarna gaat het in de 10-liter emmer. In De Herberg wordt het de volgende dag warm gemaakt. De gasten merken het meteen als ik gekookt heb. Zij noemen het ‘Nandi soep’. De smaak is net even anders. Het belangrijkste dat ik erin doe is liefde. Dat er naar je geluisterd wordt vinden de gasten belangrijk. Net zo belangrijk als de soep. Dat vertellen zij op straat aan elkaar. Contact met mensen. Met gasten en met de andere vrijwilligers. Dat vind ik ook belangrijk bij dit vrijwilligerswerk.”

Inloop Stichting De Herberg

Elke vrijdag en zaterdag. Van 11.00 – 13.30 uur. Op andere momenten heeft het Annahuis haar eigen activiteiten. Het is gratis. Iedereen is welkom op de Haagweg 3 in Breda. Stichting De Herberg kan ook hulp en steun bieden. Aan mensen die niet naar de inloop komen. Bel 06 45 33 96 84 of mail info@stichtingderherberg.nl

Kijk voor meer informatie op www.stichtingdeherberg.nl