Vanwege het coronavirus zijn onze locaties gesloten. Toch doen wij er alles aan om zorg en ondersteuning te blijven bieden.
U kunt nog steeds met al uw vragen bij ons terecht via 076 525 15 15 of samen@zorgvoorelkaarbreda.nl. Klik hier voor meer informatie.

Goede zorg doen we samen

Sinéad Power

Sinead_Power_345_200_s_c1
TEKST: JOYCE NELSON

Wij moeten allemaal zoveel mogelijk thuisblijven. Om verspreiding van het virus tegen te gaan. En zo min mogelijk contact met anderen hebben. Wat doen wij dan?

Sinéad Power (32 jaar) weet wat dit betekent. Zij vertelt: “In 2011 kreeg ik na een buikgriepje een spierziekte. Mijn auto-immuunsysteem is aangetast. Dat

betekent dat mijn lijf zich niet zo goed kan verdedigen. En hierdoor zichzelf kan aanvallen. Daarom raakte ik toen in één week helemaal verlamd. De eerste jaren kon ik niets en zat ik veel thuis.”

Thuisisolatie uit voorzorg

Sinéad vertelt verder: “Ik heb het Corona-virus gelukkig niet. Uit voorzorg ben ik op tijd in thuisisolatie gegaan. Ik heb dus helemaal geen lichamelijk contact met anderen. De overheid heeft hiervoor allerlei regels opgesteld. Zoals bijvoorbeeld je huis niet verlaten. Afstand houden van je huisgenoten. Elkaar niet omhelzen of kussen.”

Verbinding

Sinéad weet uit ervaring hoe gevaarlijk besmetting kan zijn. Zij zegt: “Ik wil dat iedereen zich houdt aan de voorschriften. Zo voorkom je verspreiding van het Corona-virus. Toch is het belangrijk om met elkaar in verbinding te blijven. Dat kan op verschillende manieren. Zo probeer ik via telefoon en internet van alles te regelen. Om elkaar te helpen. Ik doe dit samen met een groep kwetsbare mensen. Voor, door en met elkaar. Wij zijn heel actief op internet en WhatsApp. Maar mensen kunnen ons ook bellen. Om een praatje te maken of om iets te vragen. Wij proberen als kwetsbare mensen ook video’s te maken. Over wat er allemaal mogelijk is. En over wat je vanuit huis kan doen. Wij moeten elkaar in deze tijd niet bang maken. Maar vertrouwen en hoop geven en er voor elkaar zijn.

Belangrijk is om in deze tijd vooral ook dankbaar te zijn. Voor de inspanningen van alle hulpverleners. En mensen die alles draaiend houden. Zij die zich nu inzetten voor onze gezondheid en welzijn.”

Wil je een praatje maken? Bel dan met 06 34 55 47 34. Sinéad is bereikbaar op maandag en woensdag van 10.00-14.00

Kijk voor meer informatie op www.rollwithme.nl