Goede zorg doen we samen

Schone en veilige woning voor bewoners

B4_D-movesS_Erik_Dukker-2505_345_200_s_c1
FOTO: ERIK DRUKKER  TEKST: EVELIEN BOOM

D-MoveS Breda is een tamelijk nieuw bedrijf. Je kunt ze bellen voor schoonmaak, ontruiming en verhuizing. Het bedrijf bestaat nu ongeveer een jaar.

Er is een samenwerking tussen D-MoveS Breda, MediPlus Hulpmiddelen en Thuishulp Breda.

Mark Schuiten (45 jaar) zegt: “In 2018 is Thuishulp Breda opgericht door de eigenaren van MediPlus. Thuishulp Breda helpt mensen ondersteunen bij de wekelijkse schoonmaak van hun woning. Zij werken samen met de gemeente Breda. En ze kwamen destijds heftige situaties tegen. Veel heftiger dan een gewoon schoonmaakbedrijf aankon. Regelmatig moest zelfs een huis ontruimd worden. Daarom is D-MoveS Breda opgericht’’.

Daan Schuiten (19 jaar) vult aan: “D-MoveS Breda wil woningen leefbaar maken. En laat bewoners daarvoor ook zelf in actie komen. We willen samen met de bewoner weer een schoon huis opleveren. Wij zijn geen gewoon (verhuis)bedrijf. Wij komen altijd eerst langs om te praten over wat nodig is. Dat gesprek is gratis. We zijn zowel zakelijk als privé in te huren’’.

Terugkrijgen van zelfstandigheid

Mark zegt; “Mensen schamen zich eerst. Maar als de rommel in hun huis opgeruimd wordt, zijn ze opgelucht. Wij proberen bewoners mee te laten helpen met opruimen en schoonmaken. Zo voelen ze zich weer zelfstandig”.

Duurzaamheid is belangrijk

D-MoveS Breda probeert zo duurzaam mogelijk te werken. Zij gebruiken een stickersysteem. Spullen die de bewoner wil houden krijgen een sticker. Men geeft zelf aan wat er weg kan. Zo blijven voorwerpen die belangrijk zijn voor de bewoner bewaard. Na het leeghalen van een woning gaat huisraad naar de kringloopwinkel. Iedereen verdient een nieuwe start. Samen met bewoners en de bovenstaande partners wil D-MoveS Breda dit mogelijk maken. D-MoveS Breda is gevestigd op de Peerdsbroek 31 in Breda. Of kijk op hun website voor meer informatie.