Vanwege het coronavirus zijn onze locaties gesloten. Toch doen wij er alles aan om zorg en ondersteuning te blijven bieden.
U kunt nog steeds met al uw vragen bij ons terecht via 076 525 15 15 of samen@zorgvoorelkaarbreda.nl. Klik hier voor meer informatie.

Goede zorg doen we samen

Samen koken, samen eten

A3_-_SMO_samen_koken_samen_eten_-_Mike_Morrell_(1_of_3)_345_200_s_c1
FOTO: MIKE MORRELL  TEKST: NELLEKE SIMONSE

Elke dinsdag en donderdag kun je een heerlijke maaltijd eten. Voor maar € 2,50

bij ‘De keuken van….’.

Samen koken

Vandaag is Marinella aan de beurt om te koken. We proeven wat ze gemaakt heeft. Het is een Pakistaanse maaltijd en het smaakt heerlijk. Ze zegt: “Ik had altijd een hekel aan koken. Ik heb wel mannen gehad die graag kookten.” Bij De Faam kun je samen eten. Dat hoorde Marinella een paar jaar geleden in het wijkcentrum. Gastvrouw Anna vertelde haar dat ze er ook kon koken. Ze vertelt verder: “Ik ben een paar jaar getrouwd geweest. Met een Pakistaanse man. Hij kookte in een restaurant.” Daardoor is ze bij De Faam Pakistaans eten gaan maken. Ook thuis is ze nu meer gaan koken. Door de gezamenlijke maaltijden heeft ze nog een andere kookclub. Samen met 2 vrouwen en een man. Ze eten om de beurt bij elkaar thuis.

Samen eten

Ook voor Niek is het samen eten bij De Faam een uitkomst. Hij is een tijd lang dakloos geweest. Via het SMO heeft hij zich aangesloten bij de eetgroep. Hij zegt: “Ik kook elke dag omdat het gezond is. Maar het is niet mijn hobby. Hier kook ik af en toe. Ik heb liever niet de verantwoordelijkheid. Ik wil wel meehelpen. En ik kom vooral voor de sociale contacten.” Zo heeft hij ook andere mensen leren kennen.

De eetgroep

Het samen eten is een van de meest succesvolle projecten bij De Faam. Er is inmiddels een vaste kern van ongeveer 18 personen. Er is een extra dag bij gekomen. Omdat er zoveel belangstelling voor was. Vaak schuiven wel 25 gasten aan. Door het project is er ook een nieuwe keuken gekomen. Dankzij een donatie van Dj Tïësto. Koken is niet verplicht. Maar er zijn genoeg mensen die het willen doen. Iedereen mag zelf weten wat hij kookt. Niek zegt: “Er wordt ontzettend lekker gekookt. En vanuit verschillende culturen.” Marinella heeft het laatste woord. Ze zegt: “Ik heb nog maar een keer meegemaakt dat het niet lekker was.”

Klik hier voor meer informatie.