Goede zorg doen we samen

Raad en daadbalie

Raad_en_Daad-Mike_Morrell_345_200_s_c1
FOTO: MIKE MORRELL  TEKST: ESTHER ELSHOF

De Raad en daadbalie van het Leger des Heils biedt hulp. Ze zitten op de Thomas Vincidorstraat 2 in Geeren-Zuid. Heleen Verburg is daar vrijwilliger. Zij vertelt: “Er komen steeds meer regeltjes. Geld waar mensen aanspraak op kunnen maken. Maar je moet wel weten dat het er is. Hier helpen we mensen op weg. Helpen bij het invullen van formulieren. Of het lezen van brieven. Maar ook bij problemen met relaties”

Gezelligheid

Op maandagmiddag en vrijdagochtend is de balie open. Tegelijkertijd met de inloop. Hier kun je terecht voor een kopje koffie. Ook kun je hier een gezellig praatje houden. De ruimte is heel licht en modern. Er zitten altijd wel wat mensen. Het eerste kopje koffie is gratis. Voor de volgende kopjes wordt een klein bedrag gevraagd van 50 cent. Heleen: “Wij weten de weg in Breda. We verwijzen mensen naar Zorg voor elkaar Breda. Of naar een schuldhulpmaatje. We vertellen ook altijd van onze activiteiten. Iedereen is daar welkom. Of je nu gelovig bent of niet.”

Activiteiten

Het gebouw gaat wel dicht van 28 juli tot en met 20 augustus. Een zomerstop. Daarna begint ook weer de activiteit met het Breda College. Elke week op dinsdagmiddag bereiden 4 leerlingen de lunch. Onder begeleiding van een leerkracht. Als je dinsdag om 12.15 uur komt, kun je mee eten. Je zit niet alleen. Er komen altijd zo’n 20 mensen.

Maar het Leger des Heils doet meer. Met zo’n 60 vrijwilligers zijn er veel activiteiten. Zo kun je voor weinig geld kleren kopen. De winkel is open op dinsdag, vrijdag en de 1e zaterdag van de maand. Op dinsdagmiddag is er crea-club. Geïnteresseerd in mode? Kom dan op dinsdagavond of op donderdagmiddag. 1 keer in de twee weken wordt dit georganiseerd. Zie hiernaast in het roze stukje alle tijden.

Kijk voor meer informatie op www.legerdesheils.nl