Goede zorg doen we samen

Ontmoetingscentrum en kringloopwinkel in Haagse Beemden

De_Sleutel_-_Erik_Dukker_345_200_s_c1
FOTO: ERIK DUKKER   TEKST: NELLY VAN DE PAS

Het ziet er gezellig uit in Ontmoetingscentrum De Sleutel. Er werken ongeveer 25 vrijwilligers. In de kringloopwinkel verkopen zij kleding en huishoudelijke spullen. Ook organiseren zij veel activiteiten. Taallessen, handwerken, (kinder)schaken, yoga, damesgym, eten met buurtbewoners en workshops. Het Halloweenfeest is beroemd. Dan zijn er wel 100 vrijwilligers actief. Diana geeft een rondleiding door het gebouw. Ze vertelt enthousiast over het werk. Het is indrukwekkend. Voor alle leeftijden is er wel iets te doen.

NOV Keurmerk

Diana vertelt: “Je kunt het keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld aanvragen. Bij de Vereniging Nederlands Organisatie Vrijwilligers (NOV). Het keurmerk geeft aan dat alles goed geregeld is voor vrijwilligers. Om het keurmerk te krijgen moet je het volgende doen. Je beschrijft van een aantal onderwerpen hoe ze geregeld zijn. Bijvoorbeeld hoe je problemen oplost. Of het veilig is om er te werken. Is er een vertrouwenscontactpersoon en aan welke eisen moet deze voldoen? Zijn er contracten voor de vrijwilligers? Zijn de geldzaken goed geregeld? Kunnen vrijwilligers cursussen volgen? Is er een bedrijfshulpverlener (bhv)? Het keurmerk moet nog officieel worden overhandigd. Dit zal na de vakantie gebeuren.”

Een levend document

Nu alles op papier staat is het nog niet klaar. Elke maand wordt gekeken of er aanpassingen nodig zijn. Diana zegt: “Eigenlijk hadden we het al goed geregeld. Maar nu staat het allemaal ook op papier. Door het keurmerk weet iedereen dat het goed geregeld is bij ons.”

Het adres: Vlierenbroek 10, 4822 XM Breda http://facebook.com/desleutelbreda E-mail: info@desleutelbreda.nl

De Sleutel is nu alleen nog op maandag en woensdag open. Na de zomervakantie ook op dinsdag en donderdag.

Gerelateerde vragen: Ontmoetingscentrum en kringloopwinkel in Haagse Beemden