Goede zorg doen we samen

Nu ook hulp op afstand in Arabisch en Tigrinya

Telefonisch_meldpunt_Moulham_Al_Boushi_10_345_200_s_c1
FOTO: MOULHAM AL BOUSHI  TEKST: MARLOES MARCHELINUS

Efrem Gebreab komt uit Eritrea en Ahmad Sherih uit Syrië. Ze wonen sinds 2015 in Breda. Ze weten uit ervaring hoe lastig het is om advies te vragen. Als nieuwe Nederlander. Daarom is het telefonisch meldpunt van Zorg voor elkaar Breda uitgebreid. Met andere vrijwilligers. Daar kun je nu ook in het Tigrinya en het Arabisch je vragen stellen.

Hulp en advies

Ahmed en Efrem werken vanuit hun hart. Het is hun missie nieuwkomers te steunen. Ze hebben veel ervaring. En weten als geen ander waarmee nieuwe Bredanaars problemen hebben. Als het gaat om taal en cultuur. Efrem zegt: “Ahmed en ik hebben dezelfde problemen meegemaakt. En we weten nu ook hoe we deze kunnen voorkomen of oplossen.”

Vertrouwd en snel

Ahmad en Efrem zijn bekende gezichten bij nieuwkomers in Breda. Ahmad zegt: “Mensen vertrouwen ons sneller vanwege onze achtergrond. Er is meteen een klik. Je kunt ons makkelijk bereiken en we werken snel. Je hoeft niet lang te wachten op een afspraak.” Efrem gaat verder: “Vaak bellen mensen over simpele zaken. Zo appen ze ons een brief. Bijvoorbeeld over het doorgeven van de meterstanden aan een energiemaatschappij. Wij leggen stap voor stap uit hoe je dat doet. Zo kunnen mensen het de volgende keer zelf doen. We motiveren om zelfredzaam te worden. ”Ahmad: “Onze persoonlijke aanpak wordt gewaardeerd. Je staat er echt niet alleen voor. Iedereen wordt geholpen en geen vraag is te gek.”

Bel het meldpunt voor je vragen

Het meldpunt Tigrinya en het Arabisch is 4 weken geleden gestart. Maar nog niet zo bekend.

Dinsdagmiddag 13.00 – 16.00 uur voor Tigrinya.

Donderdagmiddag 13.00 – 16.00 uur voor Arabisch.

Telefoonnummer: Zorg voor elkaar Breda: 076 525 15 15 / www.hellobreda.com

Whatsapp-nummer: 06 87 29 39 92. Handig als je een brief niet begrijpt. Dan kun je een foto maken en doorsturen.