Goede zorg doen we samen

Mooi om onderdeel te zijn van het opgroeien

Geurt-van-Blitterswijk-voetbalcoach-Moulham_345_200_s_c1
FOTO: MOULHAM AL BOUSHI  TEKST: ESTHER ELSHOF

Het gezin van Geurt bestaat uit vier personen. Zijn vrouw Annemiek en zijn kinderen Dahn (9) en Lenia (11) en hijzelf. Ze wonen in Bavel. Geurt is trainer/coach bij het voetbalteam van Dahn. Geurt en Annemiek helpen regelmatig mee op school. Annemiek doet ook nog elke week boodschappen voor een buurman.

Trainer

Geurt zegt: “Druk zou ik het niet willen noemen. We zijn een actief gezin. Hebben veel dingen te doen. Maar kiezen hier zelf voor. Ik wil betrokken zijn bij het leven van mijn kinderen. Op woensdag train ik het team van Dahn. Ook ben ik coach en altijd bij de wedstrijden aanwezig.” Dahn vertelt: ”Papa is een goede trainer. Hij is duidelijk en legt dingen goed uit. In het begin vond ik het wel moeilijk dat hij trainer was. Hij is veel strenger voor mij dan voor andere kinderen.”

Leiding geven

Geurt vervolgt: ”Ja, dat is waar. In het begin botste het met Dahn. Ik ben inderdaad kritischer op hem. Het is toch je eigen kind. Je wilt dat hij het goed doet. Maar Dahn en ik hebben er over gesproken. En het heeft onze band sterker gemaakt. Hij hoeft van mij niet alles goed te doen. Ook heb ik echt geleerd geduldiger te zijn. In mijn werk geef ik leiding aan volwassenen. Maar training geven aan kinderen is toch echt anders.”

Gezellig team

Als Geurt door het dorp fietst, hoort hij regelmatig “Hee coach!”. Hij kent veel mensen. Het trainen heeft hij geleerd. Zelf heeft hij namelijk niet op voetbal gezeten. Via de club kreeg hij een opleiding tot trainer. Geurt: ”We hebben een gezellig team. Leuke ouders. Ik kan het iedereen aanraden om vrijwilligerswerk te doen. Maar, doe het omdat je het zelf wilt. En niet omdat je vindt dat het moet.”

Dahn: “Ik vind het heel knap. Je doet zoveel dingen goet.”