Vanwege het coronavirus zijn onze locaties gesloten. Toch doen wij er alles aan om zorg en ondersteuning te blijven bieden.
U kunt nog steeds met al uw vragen bij ons terecht via 076 525 15 15 of samen@zorgvoorelkaarbreda.nl. Klik hier voor meer informatie.

Goede zorg doen we samen

Magazijn076 (vanwege coronavirus gesloten)

Vrijwilligers_Magazijn076_-_Mike_Morrell-1_(1)_345_200_s_c1
FOTO: MIKE MORRELL  TEKST: ANITA COOLEN

Magazijn076 is een open organisatie. Voor mensen met autisme en hun naasten. Men biedt mensen met autisme de ruimte om zich te ontwikkelen. Op sociaal, creatief of zakelijk gebied. En om de regie in eigen handen te nemen. Maar het is ook een ontmoetingsplek voor gelijkgestemden.

Vrijwilligers Frans en Eric

Frans A. Brocatus is 62 jaar. Hij heeft 35 jaar in het bedrijfsleven gewerkt. De diagnose autisme heeft hij pas in 2011 gekregen. Frans zegt: “Mijn grote passie is schrijven, als kind al. Autisme is maar een klein onderdeel van mij. Vanaf de start ben ik bij Magazijn076 betrokken. Ik heb deze naam bedacht. Hier werk ik aan diverse schrijfprojecten. Ik wil graag meer duidelijkheid geven over autisme. Dat doe ik door mijn ervaringen te delen. Ik vergelijk autisme met een vogel in een kooi. Er wordt meer naar gekeken dan naar geluisterd.”

Eric Sperber is 50 jaar en bekend met autisme en ADHD. Hij heeft vele vrijwilligersbanen. Dat is tevens zijn hobby. Eric zegt: ”Bij autisme kun je je in details verliezen. En daardoor soms de kern missen wat tot misverstanden kan leiden. Eerlijkheid en humor sieren mensen met autisme. En niet te vergeten creativiteit. Hier bij Magazijn076 mag en kan iedereen doen wat hij fijn vindt. Het is een rustige plek om te werken. Iedereen heeft zijn eigen project. Mensen met autisme kunnen soms een zetje in de goede richting gebruiken. Voor dat zetje kan Magazijn076 zorgen.”

Bouw mee

Draag jij Magazijn076 een warm hart toe? Wil je meebouwen aan deze vernieuwende onderneming? Steun ons dan! Wij zijn nog volop in ontwikkeling. Voor de groei van onze activiteiten is jouw steun hard nodig. Dat kan als particulier of als bedrijf. Kijk voor mogelijkheden op onze website. Of bel ons.

Magazijn076

Nassausingel 26/gebouw E, nr. 3

4811 DG Breda Website: www.magazijn076.nl

Telefoon: 06 13320892