Vanwege het coronavirus zijn onze locaties gesloten. Toch doen wij er alles aan om zorg en ondersteuning te blijven bieden.
U kunt nog steeds met al uw vragen bij ons terecht via 076 525 15 15 of samen@zorgvoorelkaarbreda.nl. Klik hier voor meer informatie.

Goede zorg doen we samen

Lekker zingen, ook met Alzheimer!

Ruitersbos-Joyce-Anton_Verbeek_345_200_s_c1
FOTO: ANTON VERBEEK  TEKST: JOYCE NELSON

Connie (70) is er vrijwilliger. Zij vertelt: “Ik ben geboren in Breda, maar woon al 44 jaar in Sleeuwijk. Iedere week kom ik op dinsdag naar Breda. Al ruim 7 jaar lang zing ik in Ruitersbos. Met de bewoners van de gesloten afdelingen.”

Connie vertelt verder: ”Ik heb als medisch secretaresse in de zorg gewerkt. In 2013 stopte ik met werken. Om voor mijn moeder te zorgen. Zij had veel zorg nodig en verhuisde daarom naar Ruitersbos. Ik bezocht haar vaak. Dan gingen we samen zingen. Bij het koor waar ze toen op zat. Totdat het niet meer ging. Ik hoorde toen van de 2 koren van de gesloten afdelingen. Vanaf dat moment is zij daar gaan meezingen. Els vroeg me of ik de begeleiding wilde gaan doen. Daarna hebben we de 2 koren samengevoegd. De koorgroep bestaat uit 25 personen. Er zingen ook andere bewoners mee.”

Van de afdeling af

Connie vervolgt: “Er worden liedjes van vroeger gezongen, maar ook andere. Het is hartverwarmend als je ziet hoe de mensen ervan genieten. Je ziet een gevoel van herkenning. We zingen in het restaurant van Ruitersbos, de Gasterie. Dan komen de bewoners ook eens in een andere omgeving.”

Teamwork

Connie vertelt verder: ”Ik doe dit niet alleen. We zijn met een groep van 9 personen. In totaal telt Ruitersbos ongeveer 105 vrijwilligers. Die hebben allemaal verschillende taken. Onze groep verzorgt de zangochtend op dinsdag. Jaap begeleidt op de accordeon. De andere vrijwilligers zijn: Bart, Anneke, Jose, Aleke, Marian, Jos en Wil.

Zij zingen mee en helpen mee. Bijvoorbeeld om de bewoners te vervoeren. Van hun afdeling naar De Gasterie. Alles moet worden klaargezet en achteraf ook weer worden opgeruimd. We doen het met hart en ziel. Goed voor de bewoners, maar ook goed voor ons. Wij hebben het heel gezellig met elkaar!”

Ook vrijwilliger worden? Kom dan naar de open dag. Op zaterdag 21 maart van 10.00 – 14.00 uur

Bel met Sarah Maes: 076 560 81 67 E-mail naar: s.maes@ruitersbos.nl

Kijk voor meer informatie op www.ruitersbos.nl