Goede zorg doen we samen

Kerstherberg Breda

Kerstherberg-bezoeker-moulham-alboushi-01E_(bewerkt)_345_200_s_c1
FOTO: MOULHAM AL BOUSHI  TEKST: JOYCE NELSON

Selma (46 jaar) is meer dan 10 jaar een trouwe bezoeker. Sinds een vriendin haar voorstelde om mee te gaan. En dat is Selma al die jaren blijven doen. Helaas is die vriendin er niet meer. Zij ging met haar 3 zoontjes, die toen nog klein waren. Haar jongste zoon is nog steeds vrijwilliger.

Bezoeker en vrijwilliger

Selma vertelt: “Ik ben moslim, maar ik vier ook kerst. Ik ga elk jaar op alle 3 dagen naar de Kerstherberg. Mijn kinderen hielpen 10 jaar geleden ook al mee. Er is een leuke sfeer, gezellige mensen. Ik ben officieel geen vrijwilliger. Maar als ik er ben, doe ik ook wat om te helpen. Ik heb wel eens eten gemaakt en meegenomen. Iedereen kan dat doen. En dat doen meerdere mensen. Ik vier thuis ook kerst. Toch is het leuk om tijdens de kerstdagen uit te gaan. Ik wil niet alleen maar binnen zitten. Bij de Kerstherberg komen ook gezinnen, en groepjes. Voor ons is het gewoon een gezellig uitje. En praten met elkaar. Andere mensen ontmoeten. Ik heb geen familie in de buurt. Iedereen is aardig bij de Kerstherberg. Ik ben daar als bezoeker en vrijwilliger. Soms ga ik alleen en soms met vriendinnen.”

Verschillende activiteiten

Selma vertelt verder: “Er is in de Kerstherberg ook van alles te doen. Voor jong en oud. Zowel op 1e als op 2e kerstdag is er vanaf 15.00 uur een kerstdiner. Er zijn op beide dagen optredens. Met verschillende artiesten en zanggroepen. Er is een weggeef hoek ingericht met kleding en speelgoed. De kinderen staan centraal op 2e kerstdag. Het gaat dus niet alleen om gratis eten en drinken. Er is ook van alles te doen. De Kerstherberg gaat open op dinsdag 24 december 19.00 uur. Sluit op donderdag 26 december 19.00 uur. Dag en nacht open. Natuurlijk ga ik dit jaar weer. Ik voel me heel welkom. En er is aandacht voor iedereen.”

Meer informatie

Kerstherberg Breda, Kloosterlaan 14 (Tientjes Gebouw) www.kerstherbergbreda.nl / info@kerstherbergbreda.nl