Goede zorg doen we samen

Je moet het wel zelf willen en ook zelf doen

SchuldhulpMaatje-Moulahm_345_200_s_c1

FOTO: MOULHAM BOUSHI  TEKST: ANITA COOLEN

Robin is 26 jaar en werkt al jaren als technisch monteur. Hij woonde bij zijn vader. Hij heeft een jaar in verre landen gewerkt. Een mooie ervaring. Maar weer fijn om terug te zijn bij zijn vader. Die vanwege ziekte blij was met zijn hulp. Robin: ”Ik werk heel graag en liefst veel. Maar ik ben vergeetachtig en chaotisch. Niet in mijn werk. Maar privé met administratie en afspraken. Met rekeningen en aanmaningen. Je snapt dat ik in de problemen kwam. Bellen naar instanties kostte me teveel tijd. En ik voelde me vaak afgescheept. Daardoor raakte ik verder in de problemen. Als laatste redmiddel zocht ik op internet naar hulp bij schulden. En zo vond ik SchuldHulpMaatje.”

Persoonlijke hulp

Robin heeft zijn trots opzij gezet. En is blij dat hij Rob als maatje heeft gekregen. Helemaal toen in april zijn vader plotseling overleed. Naast zijn verdriet waren er ook problemen. De woning stond op naam van zijn vader. En hij raakte zijn baan kwijt.

Rob vertelt: “Robin en ik hebben samen lange gesprekken gevoerd. Robin moest het verlies van zijn vader verwerken. En opnieuw geloof en vertrouwen in zichzelf krijgen. Zeker als je in de schulden zit, heb je iemand nodig. Iemand die in je gelooft en je verder helpt. Maar Robin bewijst dat hij het kan. Hij mag zichzelf best wat meer complimentjes geven.”

Vertrouwen in de toekomst

Robin: “Ik heb geregeld dat ik mocht blijven wonen. En ik vond snel een nieuwe baan. Ik installeer systemen voor brandveiligheid. Mooi werk met mogelijkheden om verder te komen. Ik voel me gesteund door Rob. En ik heb weer overzicht. Ik heb veel overgewerkt om mijn schuld af te lossen. Verder heb ik me aangemeld voor budget coaching. Ik weet nu wat mijn zwakte is. En zal niet snel dezelfde fout maken.”

Robin vertelt zijn verhaal om anderen te helpen. En zegt: “Pak die helpende hand aan. Gun jezelf ook een betere toekomst.”

Voor hulp, bel met SchuldHulpMaatje Breda op nummer 06 30 13 99 57.

Kijk voor meer informatie op www.schuldhulpmaatje.nl/locatie/breda/

Gerelateerde vragen: Je moet het wel zelf willen en ook zelf doen