Vanwege het coronavirus zijn onze locaties gesloten. Toch doen wij er alles aan om zorg en ondersteuning te blijven bieden.
U kunt nog steeds met al uw vragen bij ons terecht via 076 525 15 15 of samen@zorgvoorelkaarbreda.nl. Klik hier voor meer informatie.

Goede zorg doen we samen

Je bent altijd welkom!

BuurtpleinGinneken-Anton_Verbeek-03_345_200_s_c1
FOTO: ANTON VERBEEK  TEKST: HANNEKE GRAVEMAKER

Bij het buurtplein komen mensen die zin hebben in gezelligheid. Die graag met andere mensen een kopje koffie of thee drinken. En aan een activiteit willen meedoen. Of ergens over willen praten. De mensen die er komen leren elkaar beter kennen. In een veilige omgeving. Sommige mensen komen elke week. En andere mensen één keer per maand. Iedereen is vrij om te komen wanneer hij/zij wil.

Ik ga graag met mensen om

Annie (79 jaar) komt sinds kort bij het buurtplein IJpelaar. Ze kwam al regelmatig in de bibliotheek. Om te lezen en voor een kopje koffie. Het buurtplein is in de bibliotheek. Annie zegt: ”Ik ben er binnengelopen. De stap om naar binnen te gaan was niet groot. Ik voelde me direct welkom. Nu leer ik nieuwe mensen kennen. Ik ben van plan veel te komen. Binnenkort worden er ook activiteiten georganiseerd. Daar ga ik zeker aan meedoen!” Annie vertelt verder: ”Ik heb altijd een heel actief leven gehad. Mensen zijn boeiend en ik ga graag met ze om. Ik speel elke week jeu de boule. Maar die mensen ken ik al langer. Het buurtplein is een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen.”

Samen overleggen

Anouk (27 jaar) is begeleider bij Stichting Maatschappelijk Opvang (SMO). Zij heeft samen met haar collega het buurtplein opgezet. Er was niet veel te doen in de wijk IJpelaar. Een buurtplein is dan een goed idee. Dit buurtplein is er voor alle mensen uit de wijk.

Ook voor de cliënten van SMO. Het buurtplein is in juli vorig jaar gestart. “We konden terecht in bibliotheek Nieuwe Veste. Daar werken wij mee samen. En wij zijn blij met deze ruimte. De medewerkers van de bibliotheek ondersteunen ons. Misschien gaan we ook samen activiteiten organiseren.”

Anouk vertelt: ”Vandaag gaan we kijken hoe we verder gaan. We overleggen over activiteiten met de mensen die aanwezig zijn. Wat is leuk om te doen? Organiseren we een uitje? Hoe vaak zullen we open gaan?”

Wil je meer weten over de 4 Buurtpleinen in Breda? www/ikwilmeedoen.nl/activiteit/buurtplein