Goede zorg doen we samen

“Het zijn de kleine dingen die het doen”

A3_Met_Bakkie_Troost_Breda_ook_de_winter_door_-_Mike_Morrell_345_200_s_c1

FOTO: MIKE MORRELL  TEKST: ANITA COOLEN

De dames kwamen door corona zonder werk te zitten. Heleen zegt: “Voor ons allebei was dat heel vervelend. Ons betaalde werk stond plotseling even stil. Maar onze creativiteit zeker niet. We zochten elkaar op. We hadden samen zoveel ideeën.” Mirjam: “En daar wilden we iets mee doen. Neem bijvoorbeeld muziek. Dat brengt mensen samen. Laat herinneringen weer leven. En maakt blij.” In de riksja’s, die ze ‘bakkies’ noemen, fietsen ze door Breda. Vandaar de naam Bakkie Troost. Vrijwillig brengen ze muziek en theater bij de mensen thuis. Maar Bakkie Troost biedt ook nog andere activiteiten.

Bakkie Troost doet meer

Bakkie Troost TeeVee. Een gezellig tv-programma met liedjes en verhalen van mensen uit Breda. Maar ook recepten, tips en leuke activiteiten. Te zien bij BredaNu TV. Om de week op dinsdag om 18.00 uur.

Bakkie Troost Fietst. Geef je op voor een digitale fietstocht met een riksja. Bakkie Troost fietst voor jou naar een plek van je keuze. Via beeldbellen 'reis’ je gezellig met ze mee. Heb je geen beeldbel apparaat? Geen probleem. Dat regelen ze voor je en leggen uit hoe het werkt. Achter je beeldscherm ‘fiets’ en klets je lekker met ze mee.

Bakkie Troost schrijft. Is de computer niets voor jou? Geef je op om ouderwets brieven te schrijven. En maak zo misschien nieuwe (pen)vrienden. Kijk eens op hun website voor al hun activiteiten: www.bakkietroostbreda.nl.

Wil je liever bellen? Bel dan de telefoonlijn: 06 17 55 58 87. Je krijgt direct contact met Heleen. Of spreek een bericht in en ze belt je terug.

Verbinding

Heleen vertelt: “We bruisen van de leuke ideeën. Maar ons belangrijkste doel is om mensen te verbinden. Mensen weer terug in hun kracht zetten.” Mirjam vult aan: “Wij willen mensen daarbij helpen. Zodat ze op hun beurt iets voor anderen kunnen betekenen.”

Heleen en Mirjam eindigen met: “Het zijn de kleine dingen die het doen”. Een passend liedje om mee af te sluiten.

Kijk voor meer informatie op www.bakkietroostbreda.nl