Vanwege het coronavirus zijn onze locaties gesloten. Toch doen wij er alles aan om zorg en ondersteuning te blijven bieden.
U kunt nog steeds met al uw vragen bij ons terecht via 076 525 15 15 of samen@zorgvoorelkaarbreda.nl. Klik hier voor meer informatie.

Goede zorg doen we samen

Gezellig samenzijn

A3_-_Wijkcentrum_Pluspunt_de_Wisselaar_-_Mike_Morrell-1_345_200_s_c1
FOTO: MIKE MORRELL  TEKST: ANITA COOLEN

Als je binnenkomt valt de frisgroene kleur op. Je krijgt een lentegevoel en voelt je direct welkom. Bart Jan Muishout is een van de vrijwilligers. Op zijn shirt staat: Chef-kok. Hij zegt: “Ik ben kok van beroep, maar ik kook niet alleen. Ik doe van alles.” Bart Jan werkt samen met een team van 25 vrijwilligers. Samen organiseren ze alle activiteiten. Met ondersteuning van Marian Pistorius, de Wijknetwerker.

Gezellig voor en met elkaar

Lies van der Kleyn is vrijwilligster en helpt in de keuken. Ze is weduwe. Ze zegt: “Mijn kinderen raadden me aan om dit te gaan doen. En daar ben ik nog steeds blij om”. Op dit moment doet Lies rustig aan. Omdat ze nog herstelt van een knie-operatie. Ze wil zo snel mogelijk weer actief zijn. Zeker met Carnaval op komst. Ze zegt: “Niet aan de kant zitten hoor. Ik wil in de polonaise!” Ze helpt Bart Jan met het middageten, de koffie, opruimen, enzovoort. Bart Jan gaat verder: “We zorgen voor een gezellig samenzijn. Lukt het even niet om zelf te komen? Dan brengen we het eten thuis of we halen je op. Wij zijn er voor elkaar.”

Binnenlopen kan altijd

Marijke Verdaasdonk is een bezoeker. Ook zij is weduwe. Ze vertelt: “Een vrijwilligster bij mij in de flat vroeg mij om mee te gaan. Ik vermaak me prima thuis. Ik lees veel en ik puzzel graag. Maar ik vind het ook fijn om onder de mensen te zijn. Even weg van huis. Ik kom hier graag rikken. En om tweemaal per week gezellig met anderen te eten. Verder kook ik zelf. Vind ik leuk.”

Het wordt druk in het Pluspunt. De biljarters en de kaartclub zijn al begonnen. De groene mat voor het koersbal wordt uitgerold. Er is een groot aanbod aan wekelijkse en maandelijkse activiteiten. Bart Jan verwijst daarvoor naar de website en de Facebook pagina. Maar binnenlopen kan altijd. De koffie staat klaar. Men legt je graag uit wat er zoal te doen is.
Adres: Tielrodestraat 49 Telefoon: 076 513 94 87

Klik hier voor meer informatie.