Vanwege het coronavirus zijn onze locaties gesloten. Toch doen wij er alles aan om zorg en ondersteuning te blijven bieden.
U kunt nog steeds met al uw vragen bij ons terecht via 076 525 15 15 of samen@zorgvoorelkaarbreda.nl. Klik hier voor meer informatie.

Goede zorg doen we samen

Ga je huis uit, dan blijf je niet alleen

B4_-_De_Herberg,_bezoeker_-_Mike_Morrell_(2_of_2)_345_200_s_c1
FOTO: MIKE MORRELL  TEKST: JOYCE NELSON

Elly (62 jaar) bezoekt regelmatig allerlei activiteiten. Bij verschillende wijkcentra. Bijvoorbeeld in het Belcrumhuis en buurthuis De Meidoorn. Zij werkt ook als vrijwilliger bij een ‘weggeefwinkeltje’. Daarnaast gaat zij regelmatig naar de inloop van Stichting de Herberg. Elly zegt: “Iemand van de kerk vertelde mij over ‘de soepbus’. Deze mevrouw vroeg mij om er ook naartoe te gaan. Ze zei dat het mij goed zou doen. Andere mensen ontmoeten. En niet steeds in mijn eentje thuis zitten. Dat heb ik gedaan. En dat is nu meer dan 16 jaar geleden. Nu is de inloop van De Herberg in het Annahuis. Ik ga er elke week naartoe. Op vrijdag en zaterdag. Ook bezoekt ik de andere activiteiten in het Annahuis.”

Warme deken

Elly vertelt verder: ”Ik heb de afgelopen tijd naasten verloren. Dat waren voor mij echt dieptepunten. Veel verdriet had ik daarvan. Toen heb ik veel steun gehad van de mensen van De Herberg. Maar ook van de gasten. Je komt daar binnen en je wordt als het ware omhelsd. Het is als een warme deken. Ik ben niet officieel vrijwilliger. Maar als ik er ben doe ik ook wat. Bijvoorbeeld de tafel dekken of iets doen voor een gast. Ik kan ook goed omgaan met gasten die dakloos of thuisloos zijn. Gelukkig heb ik wel een huis. Ik ga graag naar de inloop. En ik kan iedereen aanraden om er ook heen te gaan.”

Meer informatie

De inloop is op de vrijdagen en zaterdagen. Van 11.00 - 13.30 uur (aanmelden niet nodig).

Elke 1e en 3e vrijdag van de maand is er een gratis warme maaltijd.

De Herberg heeft ook een Steun- en Adviespunt op afspraak. Maandag, dinsdag en woensdag open. Voor openingsuren kijk op de website.

De Herberg is gevestigd in het Annahuis, Haagweg 3, 4814 DA Breda.

Telefoon: 06 45 33 96 84 / info@stichtingdeherberg.nl