Goede zorg doen we samen

Fit door bewegen

B4_-_Zomerfit_70+_-_Mike_Morrell_345_200_s_c1
FOTO: MIKE MORRELL  TEKST: HANNEKE GRAVEMAKER

Wies Laumen (81 jaar) doet al jaren aan gymnastiek. Elke ochtend gymt ze thuis een half uur. Ze zegt: ”Ik heb veel discipline. En dat heb ik nodig om vol te houden.

Als kind zat ik al op gym. En ben dat altijd blijven doen. Toen ik wat ouder werd, deed ik mee aan bewegen voor ouderen. Bijvoorbeeld het Galmproject dat studenten bedacht hadden. Ook heb ik bij een fysiotherapeut een oefenprogramma gedaan. Dat heette ‘ Conditie op maat’. Dat vond ik fijn om te doen.

Ik ben bij Rijnstede in de wijk IJpelaar op de gym gegaan. Na afloop drinken we een kopje koffie met z’n allen. Dat is heel gezellig. Zo leer je elkaar beter kennen, maar door de corona is dit gestopt.”

Zomerfit 70+

Wies vertelt: ”Het lijkt me heel fijn om weer te gaan bewegen. Nu ik niet naar de gym kan. Buiten en samen met een groep mensen. Zo leer ik ook weer nieuwe mensen kennen. Ik ga er samen met een vriendin heen. Heb me voorgenomen alle keren te gaan. Ook als het wat regent! De andere onderdelen van Zomerfit 70+ heb ook al eens gedaan. Bijvoorbeeld Tai-Chi en yoga. Misschien dat ik ook nog bij het onderdeel yoga ga kijken. Maar het liefst ga ik naar de gym. Ik ga naar Bavel. Maar overal in Breda en omgeving zijn plekken waar je naar toe kan.”

Voorstander van bewegen

Wies vindt bewegen heel belangrijk. Zo maakt ze regelmatig met een vriendin een mooie fietstocht. Dan gaat ze onderweg lekker ergens iets drinken of eten. En ze geniet van de natuur om zich heen.

Tijdens de coronacrisis ging ze bijna dagelijks op de fiets boodschappen doen. Dan had ze toch wat beweging. Maar ze miste haar vriendinnen omdat ze niets samen konden ondernemen. Ze hoopt in september weer naar de binnen gym te kunnen. Maar eerst deze zomer buiten gymmen. En later weer op stap met een vriendin.

In juli en augustus komt er een speciaal beweegprogramma van 6 weken. 45 minuten Oefenen in kracht, uithoudingsvermogen en lenigheid.

Deelnemers staan op grote grasvelden, vaak lekker in de schaduw. Met voldoende ruimte voor 1,5 meter afstand.

Er is zitfit, yoga, gym en Tai Chi. Op veel verschillende locaties in Breda en omgeving. Meedoen is gemakkelijk, veilig en betaalbaar.

Van tevoren aanmelden is niet nodig. De kosten bedragen voor 6 lessen 15 euro. Voor het programma en locaties kun je kijken op www.facebook.com/ZorgvoorelkaarBreda/

Of bellen naar 076 525 15 00. Je kunt ook mailen naar fitforlife@zorgvoorelkaarbreda.nl. Hier kun je ook al jouw vragen stellen.

Voorkom krachtverlies en stijfheid. Wordt een zomerfitte 70 plusser!