Goede zorg doen we samen

“Een lot uit de loterij”

Oopoeh,_Nina_Hardonk_345_200_s_c1
FOTO: COR HARDONK  TEKST: JOYCE NELSON

Nina Hardonk is 72 en vertelt: ”Ik heb altijd honden gehad. Maar nu wil ik regelmatig op vakantie en graag mijn vrijheid hebben. Toch miste ik de gezelligheid van een hond. Via een advertentie kwam ik in contact met Oopoeh. Ik zocht mijn hond Gali zelf uit. Na de inschrijving zorgde Oopoeh voor het contact met de bazin.” OOPOEH staat voor Oma’s en Opa’s Passen Op een hond.

Afspraken maken

Alle afspraken over bezoektijden maken de hondenbaas en leenbaas samen. De hondenbaas betaalt voor de inschrijving bij Oopoeh. De leenbaasjes van de hond betalen niets. Zij hebben verder ook geen onkosten. Het eten wordt door de hondenbaas meegegeven. Als de hond ziek is, wordt het baasje gewaarschuwd.

Gali

Nina zegt: “Vinden en gevonden worden.” Dat slaat volgens haar op Gali. Ze is een bastaardhond van 5 jaar oud met Border Colliebloed. Gali werd door haar huidige bazin gevonden in Frankrijk. Eén keer per week slaapt Gali bij Nina. Van dinsdag op woensdag. Op woensdag wordt zij opgehaald door een andere lener in de buurt. ‘s Avonds gaat ze dan weer terug naar haar bazin. Langere tijden, of alleen in de vakanties is ook mogelijk. Het is gewoon wat er wordt afgesproken.

Blij met Gali

Nina vindt Gali een lot uit de loterij. Ze zegt: “Gali is zeer geliefd en het klikt in alle opzichten.” Het klikt niet alleen met Nina. Ook met haar partner, dochter en kleinzoon. Gali is een hele makkelijke hond die zich snel aanpast. Aan haar gedrag kun je zien dat er Border Collie kenmerken zijn. Nina vertelt daarover: “Ze gaat wel eens achter de koeien aan.”

De leners zijn doorgaans mensen vanaf 55 jaar. De baasjes zijn vaak wat jonger en werken meestal. Zij vinden het fijn dat hun hond ergens anders ook ‘thuis en geliefd’ is.

Kijk voor meer informatie op www.oopoeh.nl