Goede zorg doen we samen

Disco Picobello

PiccoBello-2_345_200_s_c1
FOTO: ANTON VERBEEK  TEKST: JOYCE NELSON

Dan is Disco Picobello de plek waar je heen kan.

Pieternel (35) legde haar moeder Aartje (58) een probleem voor. Zij wilde, toen ze 15 was, ook graag uitgaan en dansen. Zoals haar broer en zus. Waarom ging ze niet naar een gewone disco? Pieternel zegt:” Een gewone disco gaf mij een onveilig gevoel. Te druk, teveel prikkels, teveel licht. Ik wilde ergens naar toe waar ik mezelf kon zijn.” Aartje ging gelijk aan de slag. Zij richtte Disco Picobello op. Samen met enkele andere ouders met verstandelijk beperkte kinderen.

Disco Picobello heeft nu 120 leden. Per avond zijn er 50 tot 70 bezoekers. Elke maand is er disco. En elk jaar een grote PlayBackshow. Dan zijn er ongeveer 150 bezoekers. Ook ouders, familie en vrienden komen dan. De avonden zijn voor jongeren vanaf 13 jaar. De gemiddelde leeftijd is 25 jaar.

Lekker onder elkaar

Pieternel en Niels (37) wonen zelfstandig en werken. Zij zijn bezoekers vanaf het begin. Pieternel zegt: “Ik vind het hier heel speciaal. Petje af voor mijn ouders en de vrijwilligers.” Niels vult aan: “Het is echt mijn avondje uit. Lekker jezelf zijn. Lekker onder elkaar. Ik zie er altijd verlangend naar uit.”

Aartje is veel bezig met Disco Picobello. Zij doet het nog steeds met plezier en inzet. Samen met Peter en Anneke De Hoog. Ze zegt: “Ik geniet van de avonden. Met de jongeren die zich vermaken. Ze komen uit de omgeving van Breda. Maar ook uit Zevenbergen of verder. Op een dansavond zijn wij met ongeveer 10 vaste vrijwilligers. Alleen de dj is een vaste betaalde kracht”.

Jubileum 18 januari 2020

Volgend jaar bestaat Disco Picobello 20 jaar. Dat wordt groots gevierd. Aartje zegt: “Wij zijn nu al bezig met de voorbereidingen”. Maar eerst nog de PlayBack Show op 23 november!

Kijk voor meer informatie op www.discopicobello.nl