Vanwege het coronavirus zijn onze locaties gesloten. Toch doen wij er alles aan om zorg en ondersteuning te blijven bieden.
U kunt nog steeds met al uw vragen bij ons terecht via 076 525 15 15 of samen@zorgvoorelkaarbreda.nl. Klik hier voor meer informatie.

Goede zorg doen we samen

Dichter bij de mensen

B4_Voedselbank_Heksenwiel_-_Mike_Morrell-2_345_200_s_c1
FOTO: MIKE MORRELL  TEKST: ANITA COOLEN, MIKE MORRELL

Supermarkten, winkels en mensen geven voedsel weg. Dat anders wordt weggedaan. De Voedselbank zorgt dit voedsel beschikbaar komt. Ze geven het aan gezinnen en mensen die dat hard nodig hebben. Zo bestrijden ze de armoede. En zo voorkomen ze voedselverspilling.

Er zijn nog te weinig mensen die de weg weten naar de Voedselbank. Vaak schamen ze zich ervoor. En dat hoeft echt niet. Voedselbank Breda wil dichter bij de mensen komen. Met minder drempels. Als proef van 3 maanden is er nu een extra afgiftepunt. In januari is dit geopend bij Wijkcentrum Heksenwiel.

Tevreden klanten

Luc en Dennie zijn heel blij met de Voedselbank. Ze doen daar iedere week hun boodschappen. Gezond voedsel met veel variatie in het aanbod. Ze schamen zich niet dat ze klant zijn bij de Voedselbank. Luc zegt: “Er heerst een onterecht taboe”. Dennie zegt: “Het biedt ruimte en rust. In een moeilijke periode van je leven. Het is al zwaar genoeg. Je kunt meer aandacht geven aan andere belangrijke zaken”.

Afgiftepunt Wijkcentrum Heksenwiel

Luc zegt: “Ik ben slecht ter been en heb altijd pijn. Voor het vervoer naar Doornbos (Koelmei) moet ik twee bussen hebben. De kosten van de bus, het lopen. En dan ook nog in de rij staan. Dat alles is voor mij echt onmogelijk.” Dennie vult aan: “Hier in uitgiftepunt Heksenwiel zijn nu 50 klanten. De rijen zijn veel minder lang dan bij Doornbos-Linie. Er is meer tijd voor persoonlijk contact met de vrijwilligers.” Dennie en Luc hopen van harte dat deze proef slaagt. En dat er afgiftepunten komen in meer wijken. Ze vinden allebei dat dit mensen zal helpen de aarzeling te overwinnen. En een steuntje in de rug aan te vragen. Thijs Verhees is Voedselbankcoördinator. Hij zegt dat deze proef tot nu heel veel succes heeft.

Kijk voor meer informatie op voedselbankbreda.nl