Goede zorg doen we samen

De inloop brengt mensen samen

Centrum_Modiaal_-_Mike_Morrell_345_200_s_c1

FOTO: MIKE MORRELL  TEKST: MARLOES MARCHELINUS

Huiskamer

De inloop is in ‘de huiskamer’ van het gebouw.

Bezoekers drinken daar koffie en praten met elkaar. Het voelt echt als een huiskamer: warm en knus. Er komen oude en nieuwe Bredanaren. Sommige komen hier vaker, andere pas sinds kort. Een bezoeker vertelt: “Ik woon nog niet zo lang in Breda. Opnieuw moet ik een stad leren kennen. Dat hoort erbij. Door deze inloop ontmoet ik andere inwoners. En leer ik beter de weg in Breda.”

Open houding

“Onze bezoekers zijn nieuwsgierig naar andere mensen. Die open houding hebben ze met elkaar gemeen”, vertelt vrijwilliger Vic. Ze startte begin dit jaar als gastvrouw bij de inloop. Tot de lockdown kwam. Met vaste bezoekers hielden ze contact. Door hen te bellen of ze thuis te bezoeken. In de zomer startte de inloop weer. Wel met minder bezoekers. Vic: “We zullen nooit mensen wegsturen. Ook al hebben we het maximum aantal bezoekers bereikt. Altijd bieden we koffie of thee aan. En praten we verder. In een andere ruimte of buiten.” Vic vraagt iedere inloop of de bezoekers terug willen komen. Zo schat ze in hoeveel mensen een week later aanwezig zijn.

Activiteiten

Onlangs vierde het Mondiaal Centrum Breda haar 5-jarig bestaan. Helaas zonder een groot feest vanwege corona. Maar wél met een online samenzijn. Zodra het weer kan, willen ze graag alle activiteiten laten doorgaan. Zoals taallessen, lezingen over racisme en het koloniaal verleden. En de maandelijkse etentjes met telkens een andere kok. Die gerechten kookt uit zijn of haar moederland.

De inloop is iedere vrijdag en woensdag van 10 tot 12 uur.

Je bent welkom bij Mondiaal Centrum Breda, Roland Holststraat 71, Breda. Door de nieuwe maatregelen is jammer genoeg een beperkt aantal bezoekers mogelijk.

Kijk voor meer informatie op www.mondiaalcentrumbreda.nl