Goede zorg doen we samen

Dansnest voor 60-plus

Dansnest_Doornbos-Anton_Verbeek_01_345_200_s_c1

Wij zijn te gast bij de workshop ‘Doornbos danst!’ van Dansnest. Het is in wijkcentrum Balieweide. Neel Brans (41) is de choreograaf (bedenker van de dansen) van de groep. Bep Krijnen (73) is een deelnemer. Zij komt al voor de 2e keer. Bep zegt: “Ik heb vroeger veel gedanst. Ik ben blij met deze activiteit in haar buurt.” De bijeenkomst begint met een voorstelling van enkele beroepsdansers. Mooie sierlijke bewegingen laten zij zien. Daarna zijn de deelnemers aan de beurt. Zij dansen met elkaar en ook met de beroepsdansers.

Verbinden

Neel vertelt: “Wij geloven in de kracht van de dans. En de schoonheid. Samen dansen verbindt mensen. Als je samen danst spreek je dezelfde taal. Jong en oud, lenig of wat stijf. Maakt niet uit. Iedereen kan meedoen.” Bep zegt heel enthousiast: ”Ik kom de volgende keer weer. Het is wel anders dansen. Dat is juist het spannende hier. Je danst niet op van tevoren bepaalde passen. Tijdens het dansen bepaal je hoe je wil bewegen. Ik leer zo veel meer over het dansen. En je ontmoet andere mensen die dit ook leuk vinden. Belangrijk is dat je beweegt. Ook al sta je niet meer zo stevig op je benen. En je krijgt veel aandacht van de dansers.”

Dansen maakt gelukkig

Neel leidt de workshop. Tijdens de bijeenkomst stopt zij regelmatig. Dan kunnen de deelnemers vertellen hoe zij zich voelen. En hoe het gaat. Enkele deelnemers durfden niet mee te doen. Pijn in de knie of bang om te vallen. Toch hebben zij ook genoten van de bijeenkomst. Zij willen de volgende keer zeker mee dansen. Neel zegt: ”Ik word zo gelukkig van de lachende deelnemers.” Bep valt haar bij: “Ja, maar muziek en dansen maakt ook gelukkig. Elkaar aanraken en samen bewegen schept een band. Ook al heb je elkaar nog niet gesproken.”

Kijk voor meer informatie op www.dansnest.nl