Goede zorg doen we samen

Club Kruimel organiseert zorgmarkt

Club_Kruimel-def_345_200_s_c1

Ze kwamen er achter dat speelgoed en kleding sneller versleet. En dat dit flink veel extra kosten met zich meebracht. Daarom richtten zij club Kruimel op. Aan de Maaseikstraat in Breda bevindt zich een soort winkel. Met speelgoed en kleding. Alleen hoef je daar niet af te rekenen. Je mag de spullen gewoon meenemen. Tenminste, als je een kind met een beperking hebt.

Het idee

Club Kruimel loopt goed. Vorig jaar gaven ze zo’n 2500 items weg. Dat is echter niet het enige wat ze doen. Ze ondersteunen ouders ook met advies of een praatje. Carola: ”We merken dat de vragen groeien. Waar vind ik een oppas voor mijn kind? Wat als mijn kind 18 wordt? Hoe doe ik dat als we met vakantie willen? Marcel en ik zaten op een woensdagmiddag bij elkaar. En we hadden het hierover. Toen ontstond het idee om een zorgmarkt te organiseren.”

Stichting Zorgmarkt

Marcel: ”We keken op Internet. Hoe organiseer je een zorgmarkt. We werken eigenlijk altijd samen met instanties. We keken welke mensen ons konden helpen. Voor we het wisten, hadden we een werkgroep van 7 mensen uit het zorgveld. Die keken welke vragen er leefden. Onder hun cliënten. Op een avond kwamen we bij elkaar. We vulden een flapover met vragen. Zo weten we wat er speelt. En wie we moeten uitnodigen. Ook hebben we een stichting opgericht. ‘Zorgmarkt Breda’.

Locatie

Marcel en Carola benaderden het Vitalis College. Dit wilde graag meewerken. Studenten van beveiliging en zorg worden ingezet. Ze prikten een datum. Zaterdag 5 oktober. Wethouder Mirjam Haagh doet de opening. Er wordt gegokt op 40 deelnemers. Deze mogen er gratis staan. Vind je het een heel goed initiatief? Benader club Kruimel. Om informatie te geven op de markt. Of om te sponsoren. Jouw bijdrage is hard nodig!

www.Club-Kruimel.nl