Goede zorg doen we samen

Blijf niet zitten met je vraag

B._Noor_Jongenlen_345_200_s_c1
FOTO: ANTON VERBEEK  TEKST: JOYCE NELSON

Noor Jongenelen is sociaal-maatschappelijk werker bij Zorg voor elkaar Breda (ZveB). In het verleden werkte zij met ouderen in Rotterdam. Nu werkt ze in de Haagse Beemden en Prinsenbeek. Noor zegt: “Het leuke van mijn werk? Het contact met mensen met een verschillende achtergrond.”

Hulpmiddelen bieden

Noor gaat verder: ”Het mooie van ZveB vind ik de samenwerking. Tussen inwoners, vrijwilligers en beroepskrachten. We zijn allemaal even belangrijk. Ik kijk graag samen met bewoners naar wat zíj nodig hebben. Hoe ze zelfstandig weer verder kunnen.“

Coronatijd

Noor vervolgt: ”Door het virus heb ik vooral contact via telefoon. En via e-mail. Maar als ik de vraag niet kan beantwoorden? Dan ga ik ook bij mensen langs. Veel klanten hebben weinig mensen om zich heen. Voor hen is deze tijd lastig. Eerst konden zij nog meedoen met wijkactiviteiten. Maar die liggen nu bijna helemaal stil. Hierdoor staan zij er ineens alleen voor.” Een klant van Noor vertelt: “Ik heb pas mijn man verloren. Kort daarna viel ik en had ik tijdelijk hulp nodig. Bij de schoonmaak, het douchen en om eten te maken. Toen heb ik ZveB gebeld.” Samen met de familie kwam er een plan. Haar schoondochter kookte en haar dochter hielp met douchen en aankleden. Nu is dit gelukkig niet meer nodig. Mevrouw kan het zelf weer. Voor het huishouden is een huishoudelijke hulp gevonden.

Noor besluit met een oproep: “Zit je met vragen? Bijvoorbeeld op het gebied van welzijn. Of je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Of over wonen, je boodschappen, vervoer, dagbesteding en geldzaken? Neem dan contact met ons op! Want ook in coronatijd zijn we gewoon te bereiken. Dan gaan we samen op zoek naar een oplossing. Eén die bij jou past. Bel naar: 076 - 525 15 15. Van maandag tot en met vrijdag, van 09.00 - 17.00 uur.”