Vanwege het coronavirus zijn onze locaties gesloten. Toch doen wij er alles aan om zorg en ondersteuning te blijven bieden.
U kunt nog steeds met al uw vragen bij ons terecht via 076 525 15 15 of samen@zorgvoorelkaarbreda.nl. Klik hier voor meer informatie.

Goede zorg doen we samen

Bibliotheek zonder lidmaatschap of regels

Boekendonck_Anton_Verbeek_01_345_200_s_c1
FOTO: ANTON VERBEEK  TEKST: HANNEKE GRAVEMAKER

Marjan (79 jaar) is vrijwilliger bij bibliotheek Boekendonck. Zij vertelt: ”De bibliotheek Nieuwe Veste zou in Prinsenbeek in 2017 opgeheven worden. Daarvoor in de plaats is Boekendonck gekomen.

Twee dames hebben vijf jaar geleden actie ondernomen. Zij vonden een ruimte in woonzorgcentrum Hagedonk (Thebe). Zij hebben ervoor gezorgd dat er boeken geschonken werden. Zij zetten overal in het dorp een grote kist neer. Die mensen konden vullen met boeken. Deze kist staat nog steeds bij de ingang van de bibliotheek.

Boekendonck is net verhuisd naar een grotere ruimte. Veel bewoners van Hagedonk komen er boeken halen. En inwoners van Prinsenbeek. De 22 vrijwilligers geven graag advies. Zij houden van een praatje en gezelligheid. Boekendonck is ook nog steeds een breng- en haalpunt. Van bibliotheek Nieuwe Veste.’’

Bibliotheekactiviteiten

Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd samen met bibliotheek Nieuwe Veste. Zoals voorleesdagen voor kinderen, samen met ouderen. Ook worden er lezingen over allerlei onderwerpen gegeven. Dit laatste in samenwerking met de Salonbibliotheek. Marjan zorgt ervoor dat deze activiteiten bekend worden. Dit kan gaan over reizen, wandelen, bijen, enzovoort.

Boeken zijn belangrijk voor mij

Marjan vertelt verder: ”Ik ben al jaren lid van een leesclub. Ook heb ik 15 jaar voor een tijdschrift over lezen geschreven. Ik lees liever niet digitaal. Ik vind het fijn om een boek vast te houden. Ik heb er bewust voor gekozen vrijwilliger te worden bij Boekendonck. Dat geeft mij de kans om met boeken bezig te zijn’’

Boekendonck is geopend op maandag en woensdag t/m vrijdag. Van 13.30 tot 17.00 uur. Op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Markt 5A1, Prinsenbeek. Email boekendonck@outlook.com.