Goede zorg doen we samen

Anton is van vele markten thuis

B4_zonnebloem_-_Erik_Dukker_01_345_200_s_c1

FOTO: ERIK DUKKER  TEKST: EVELIEN BOOM

Anton Hoeven (65 jaar) vertelt: ‘’Twaalf jaar geleden werd ik gevraagd om penningmeester te worden. Bij De Zonnebloem in Prinsenbeek. Omdat de organisatie mij aanspreekt, heb ik deze rol op mij genomen. Eerst deed ik de financiële administratie. Daarna ben ik mij ook bezig gaan houden met het organiseren van de activiteiten. Bij de organisatie daarvan komt veel kijken. Zo houd ik mij onder andere bezig met het benaderen van sponsoren’’.

Activiteiten organiseren

Hij vertelt verder: “Er zijn 3 activiteiten doorgegaan ondanks corona. Waar ik bij betrokken ben geweest. Er kan dus ook in deze tijd nog veel. Zo hebben we fruitmandjes en planten bezorgd. Ook hebben we voor 75 jaar Bevrijding een ‘levenspakket’ samengesteld en rondgebracht. Met daarin lekker eten en drinken. Als laatste hebben we met Sinterklaas de actie ‘Zon in de Schoorsteen’ georganiseerd. Dat waren door kinderen gemaakte kadootjes. Ik wil graag over de eerste actie nog iets kwijt. Door corona werden vaak containers met bloemen bezorgd bij zorginstellingen. Normaal brengen we met Pasen voor onze gasten fruitmandjes rond. Maar in deze tijd zitten er veel meer mensen thuis. We hebben een oproep gedaan. Of mensen in hun omgeving iemand kende die een “blijk van aandacht” verdiende. Op deze oproep werd veel gereageerd. Er werd gratis fruit en planten beschikbaar gesteld. We stelden de pakketten samen en brachten deze rond. De reacties na deze actie waren hartverwarmend’’.

Steun elkaar

Anton vertelt verder: ‘’Mijn wens is dat mensen meer naar elkaar omkijken. Dit is belangrijk, des te meer door de coronacrisis. Bijvoorbeeld als buurman, vriend of familielid. Iedereen kan wel wat steun gebruiken in deze tijd’’.

Kijk voor meer informatie op www.zonnebloem.nl/prinsenbeek