Vanwege het coronavirus zijn onze locaties gesloten. Toch doen wij er alles aan om zorg en ondersteuning te blijven bieden.
U kunt nog steeds met al uw vragen bij ons terecht via 076 525 15 15 of samen@zorgvoorelkaarbreda.nl. Klik hier voor meer informatie.

Goede zorg doen we samen

Al 165 jaar hulp van mens tot mens

A3_Vrijwilliger_Vincentius_-_Mike_Morrell_(1_of_2)_345_200_s_c1
FOTO: MIKE MORRELL  TEKST: ANITA COOLEN

De deur van de kringloopwinkel gaat open. De kleding voor carnaval ligt ook hier klaar. De spullen staan keurig gesorteerd. De afdeling boeken is een kleine bibliotheek met 4 kamers. Wat direct opvalt, is dat mensen hier met zorg en aandacht werken.

Els de Swart-Coonen is lid van het bestuur.

Els vertelt: “Wij werken hier met 52 vrijwilligers. Ook de 4 leden van het bestuur werken mee. Er zijn hier geen betaalde krachten. We hebben een goede sfeer en werken met plezier. We helpen en accepteren elkaar. Samen maken wij deze winkel mogelijk. De inkomsten en spullen gebruiken we ook voor de hulpverlening.” De winkel ontvangt graag gebruikte spullen. Van particulieren en van bedrijven.

Een stralende vrijwilliger

Astrid van Gils is het helemaal eens over de goede sfeer. Zij werkt hier sinds een half jaar met veel plezier. Astrid vertelt: “Ik help in de winkel 2 ochtenden in de week. Ik sorteer de nieuwe artikelen en zet de prijs erop. Na een zware burn-out wilde ik iets praktisch doen. En uit te zoeken wat ik verder wil gaan doen. Ik ben hier terechtgekomen in een fijn team. We doen zinvol werk in een prettige sfeer. Met veel waardering voor elkaar. Dit geeft mij vertrouwen naar de toekomst.”

Hulp van mens tot mens

Els is verantwoordelijk voor de hulpvragen. Els vertelt: “Vorig jaar hebben we 240 hulpvragen ontvangen. Daarom zijn we zo blij met de gebruikte spullen die we krijgen. We helpen andere mensen ermee. En soms ook met geld dat de winkel opbrengt. Wij helpen mensen met grote problemen in Breda en omgeving. Mensen in vaak zeer treurige situaties. Wanneer andere voorzieningen geen oplossing bieden. Of te strenge regels hanteren. Dan komen wij in actie. In principe is onze hulp eenmalig.”

De hulpvragen komen binnen via hulpverleners. Maar heb jij hard een steuntje in de rug nodig? Of ken je iemand die dat nodig heeft? Dan kun je ook zelf contact opnemen. Via telefoonnummer: 06 18 82 96 05. Of via email: info@vincentius-breda.nl

Kijk voor meer informatie op www.vincentius-breda.nl