Goede zorg doen we samen

Aandacht is hard nodig

B4_Vrijwilligers_Princenhof_-_Erik_Dukker-02_345_200_s_c1

FOTO: ERIK DUKKER  TEKST: NELLY VAN DE PAS

Lies (82 jaar) vertelt: ”Ik ben al bijna 25 jaar vrijwilligster hier. Ik zet koffie en thee en maak een praatje”. Lotus (20 jaar) zegt: “Ik studeer Social Work op Avans. Ik loop stage.”

Iedereen bereikbaar

Lotus vertelt verder: “Lies is hier de spil. Zij kent iedereen in Princenhof. Lies en collega Cees Mathijsen vroegen zich af: Wat kunnen we doen? Nu er zo weinig mogelijk is? Ze deden een onderzoek. Samen met een collega stagiaire. In de flat hierboven hebben we een briefje in elke bus gedaan. Dat we langs zouden komen. Daarna hebben we aan de deur een praatje gemaakt. We vroegen of we iets konden doen. We vertelden van het wijkcentrum. Dat je daar kunt komen voor een kopje koffie en een praatje. Het resultaat was 5 nieuwe bezoekers en 1 nieuwe vrijwilliger. Ook in de flat hier naast werden alle bewoners bezocht.”

Een bijzondere samenwerking

Lotus: “Mensen vinden het vooral fijn dat ze gezien en gehoord worden. Ook als er geen behoefte is om naar het wijkcentrum te komen. Lies kent de mensen in de flat. Ze praat met hen in het centrum. Lies geeft mij door wat nodig is. Zo weet ik wat ik kan doen.” Lies vervolgt: “Ik vind het belangrijk om vrijwilliger te zijn. Om iets te kunnen betekenen voor anderen.” Lotus zegt: “Ik wil graag het onderzoek uitbreiden. Nog meer flats bezoeken. Mensen het gevoel geven: we zijn er voor jullie, jullie worden gezien.” Lies besluit: “De mensen vinden het allemaal echt fijn hoor.” Bij Lies en Lotus voel je je welkom.

Wijkcentrum Princenhof is elke dag open. Er mogen steeds 12 mensen in het wijkcentrum zijn. Wilt u graag komen? Er zijn nog plaatsen open. Bespreek de mogelijkheden met coördinator Esther de Raad.

Zorg voor elkaar Breda 076 525 15 15.

Kijk hier om te weten waar alle inlooppunten en wijkcentra zich bevinden zorgvoorelkaarbreda.nl/inlooppunten-en-wijkcentra/