Goede zorg doen we samen

Vrijwilliger worden?

Bij Zorg voor elkaar Breda werken vrijwilligers en professionals naast elkaar. Iedereen is even belangrijk en waardevol.
In ons netwerk is er regelmatig plaats voor nieuwe vrijwilligers. Op de poster staat hoe je je hiervoor kunt aanmelden.

                       

Je kunt je ook rechtstreeks melden bij de verschillende partners van Zorg voor elkaar Breda.


WELKE VACATURES ZIJN ER OP DIT MOMENT?

Ondersteunen Mantelzorger 
Steunpunt informele zorg Breda zoekt vrijwilligers die een mantelzorger willen ontlasten. Er is keuze uit een breed aanbod. Zo kun je gaan wandelen met iemand die dat niet meer alleen kan. Of een kop koffie drinken met iemand met dementie bijvoorbeeld. Je ondersteunt een mantelzorger, zodat deze even tijd voor zichzelf heeft. Ook coach je, en biedt je een luisterend oor. Zoals aan iemand die ongeneeslijk ziek is. We gaan altijd uit van je eigen talenten. Samen bekijken we wat voor werk het beste aansluit bij je mogelijkheden en wensen.
Kijk op:  www.stib-breda.nl/vrijwilligerswerk


EHBO-werk
Bij Rode Kruis de Baronie zijn we op zoek naar vrijwilligers. Heb je altijd al een EHBO-cursus willen doen? Bij evenementen aanwezig zijn om eerste hulp te bieden? Dan is nu je kans!
We zijn onder andere aanwezig bij NAC, Palmparkies, 538, de Singelloop en de Acht van Chaam.
Kijk op: www.rodekruis.nl/debaronie voor meer informatie over de afdeling en de vacatures die er op dit moment zijn.


Praktische Hulp
Houd je van gezelschap en deel je graag jouw kennis? Zoek je vrijwiligerswerk, op momenten dat het jou uitkomt? Word dan vrijwilliger bij de Praktische Hulp van Stichting WIJ. We hebben aanvragen voor allerlei 'klussen'. Van ondersteuning bij de administratie, een klusje aan huis of een boodschapje doen, tot vervoer naar het ziekenhuis. Ook zijn er mensen die op zoek zijn naar 'gewoon gezellig samen iets doen'. Bijvoorbeeld een leuke rit maken met een riksja van Zorg voor elkaar Breda.
Kijk op: http://wij.begintbijjou.nl/vrijwilliger-worden/vacatures-wij
 

Vrijwilligerswerk op eigen niveau
Humanitas heeft 3 soorten vacatures:
- uitvoerend: (taal)maatje, administratief ondersteuner of jongerenbegeleider.
- coordinerend: als aanspreekpunt voor andere vrijwilligers. Je zorgt voor een goede match en kwaliteit. 
- bestuurlijk: nieuwe activiteiten ontwikkelen en fondsenwerving.
Bij ons krijg je scholing, persoonlijke begeleiding en ben je verzekerd tijdens je vrijwilligerswerk.
Kijk op: www.humanitas.nl/afdeling/regio-breda/vacatures/
 

Hulp in een woonzorgcentrum
Ben je geduldig en vriendelijk? Vind je het fijn om een goede sfeer te helpen ondersteunen? Dan zoeken wij jou! Thebe is op zoek naar gastvrouwen en gastheren. Die voor gezelligheid en een kopje koffie kunen zorgen voor de bewoners. Ook zoeken we vrijwilligers die ondersteunen bij uitstapjes en activiteiten als asperge-avond, carnavalsmiddag en pannenkoeken bakken.
Kijk op: www.werkenbijthebe.nl/vrijwilligers.htm

 

Goed doen én je ontwikkelen
Samen met de inwoners van Breda zorgt Surplus Welzijn voor een sterkere samenleving. Vind je het leuk je te ontwikkelen én iets goeds te doen voor een ander? Wil je iets bijdragen aan de samenleving? Kom dan werken als vrijwilliger bij Surplus welzijn.
Kijk op: www.surpluswelzijn.nl  Klik op 'vrijwilligers' en kies in welke plaats je vrijwilligerswerk wilt doen.


Vrijwilligersbaan met cursus
Bij het IMW volgt elke nieuwe vrijwilliger eerst een cursus van 4 dagen. Pas daarna begin je echt. We hebben een aantal vrijwilligersfuncties waaruit je kunt kiezen:
- budchetcoach 
- medewerker bij: - Sociaal Raadsliedenwerk
                             - Voedselbank
                             - Centraal Onthaal (dak- en thuislozen)
                             - Inloop Wegwijs.
Kijk op: www.imwbreda.nl/werk-stage en scroll naar 'Werken als vrijwillig medewerker.
Je kunt ook contact opnemen met Ellen van Engelen. Zij is coordinator vrijwilligers. Haar nummer is (076) 530 58 88. Of stuur een mail naar vrijwilligmedewerkers@imwbreda.nl.
 

Ondersteuning op vele vlakken
Als mensen ouder worden, is hulp vaak meer dan welkom. Bij Stichting Elisabeth kun je als vrijwilliger alle kanten op. Er is werk op het ontmoetingsplein en in de catering. Ga je liever naar buiten met bewoners? Dat kan ook, met de duofiets bijvoorbeeld.
Kijk op: www.elisabethbreda.nl/vrijwilligers
 

Voorlichting en advies
Zorg voor elkaar Breda is op zoek naar mensen die het telefonisch meldpunt willen versterken. Je biedt een luisterend oor en geeft informatie en advies op het brede terrein van wonen, inkomen, welzijn en zorg. https://www.bredavoorelkaar.nl/hulpvragen/85098
Ook zijn we op zoek naar mensen die senioren 75+ thuis voorlichting en advies willen geven. https://www.bredavoorelkaar.nl/hulpvragen/68530  
Tot slot zoeken we voorlichters voor de campagne Wonen met gemak. https://www.bredavoorelkaar.nl/hulpvragen/64430
Voor al het vrijwilligerswerk geldt dat er veel tijd en aandacht is voor scholing en inwerken. Iedere vrijwilliger heeft bij de start een ervaren vrijwilliger als mentor.