Goede zorg doen we samen

Breda op een riksja

Breda op een riksja

                         

Hoe het begon
Ole Kassow was een Deense inwoner en hij wilde ouderen in Denemarken het 'fietsgevoel' teruggeven. Hij haalde ze daarvoor thuis op in de zorginstellingen waar ze woonden. Daarna maakten ze samen een ritje op de riksja. De wind weer door je haren voelen en en gezellig babbelen deed de ouderen goed. Ole is toen een project begonnen, namelijk Cycling Without Age.

Ook in Breda
Wethouder Haagh kwam na een werkbezoek aan Denemarken enthousiast terug. Dit wilde ze ook voor de mensen in Breda! Na een test periode zijn er door Zorg voor elkaar Breda 2 riksja's aangeschaft. Deze kunnen op 2 manieren gebruikt worden. Door zorginstellingen voor ouderen en gehandicapten (jong en oud). Of u kunt als particulier de riksja huren per dagdeel via de fietsenstalling de Oude Vest. Het fietst niet zwaar, want beide riksja's hebben trapondersteuning en versnellingen.
Aan de voorkant kan de voetensteun naar beneden om goed in en uit te kunnen stappen.

Uiteraard is er een gebruiksaanwijzing aanwezig en oefent u bij de fietsenstalling even op de stoep.


De riksja's tijdens de nostalgische kermis

Hoe werkt het?
Als u, als familielid, vrijwilliger of als mantelzorger, wilt fietsen met iemand die kwetsbaar is en zorg krijgt dan kunt u reserveren via de receptie van Zorg voor elkaar Breda. Het nummer is (076) 525 15 00. Zij kunnen voor u de reservering doen van een dagdeel.
Of, als u het liever per Email doet, dan is het adres receptie@zorgvoorelkaarbreda.nl
Bij de receptie zullen ze u wat vragen stellen over de situatie. We zien het als sociaal project waar u gebruik van mag maken.

Als u voor eigen plezier de riksja mee wilt dan kan dat ook. Maar dan moet u zelf even bellen met de fietsenstalling. Het nummer is (076) 520 79 34. U betaalt dan 10 euro per dag.

De openingstijden van de stalling is maandag tot en met zaterdag van 7.00 -22.00 uur. En zondag van 11.00 - 20.00 uur.
En het adres is Oude Vest 27 in Breda.